Lake3D

Lake3D is specialist in driedimensionale druktechnologie. Lake3D is in de basis een Limburgs bedrijf met vestigingen in Eindhoven (in hub Beta van Twice), de Brightlands Campus Geleen en in Parijs. 

Als specialist in het 3D-jetten van allerlei materialen in alle kleuren heeft Lake3D een brede technologieportfolio. Deze omvat elektrotechniek, mechatronica, software, chemie en fysica.

In Parijs zit de groep die verantwoordelijk is voor software-architectuur en -design. Op de Brightlands Campus in Geleen en de High Tech Campus in Eindhoven zijn de eigenlijke test- en ontwikkellaboratoria gevestigd. Daar ontwerpt Lake3D met de materialen van een Europese ontwikkelpartner zijn producten op het printplatform. Hier ontwikkelt het bedrijf de printstrategie: hoe bouw je de laagjes op?

Vloeistofreologie om het vloeigedrag van druppeltjes tot laagjes te bestuderen is een belangrijk onderzoeksterrein. Hetzelfde geldt voor 3D-kleuropbouw: welke kleur moet op welke diepte komen om het juiste effect te bereiken? Lake3D past ook optische microscopie en visioncamera’s toe om beide processen tot in het kleinste detail te kunnen analyseren.

Op zoek naar kantoormeubilair? Klik hier!