Boost

Boost

13 apr. 2021

De TU/e nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de online Q&A Session tussen Hans de Penning (oprichter en CEO) en Carlo van de Weijer (TU/e), gericht op de financiële business case van Amber, een autodeelplatform.

Dinsdag 13 april 2021 | 15.30 - 16.30 (CET)

Het interview maakt deel uit van een breder EIT Urban Mobility accelerator programma, speciaal op maat gemaakt om vijf bekroonde startups in het domein van stedelijke mobiliteit te inspireren, te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Het is het tweede interview in een serie van vier, gemodereerd door Carlo van de Weijer en gefaciliteerd door Rudy van Beurden. Het programma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door STARTUP*EHV, de incubator van de TU/e en onderdeel van The Gate. 

 

Hans de Penning studeerde in 2017 af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Automotive Technology. Tijdens zijn studie was hij Teammanager -en later Adviseur- van TU/ecomotive, een studententeam van de TU/e dat duurzame, circulaire auto's ontwerpt en maakt. Hans is een echte ondernemer. Al tijdens zijn studie was hij medeoprichter van een prototyping bedrijf genaamd FRANK, tegenwoordig bekend onder de naam Vention Technologies. Het is een dynamisch engineering designhuis gevestigd op de HighTech Campus, nog steeds gerund door een van de voormalige medeoprichters. Hans verliet het bedrijf in 2016 toen een van zijn ideeën, een car-sharing project, uit de hand liep. Nog in de conceptfase, trok het al enkele investeerders en een eerste grote launching customer aan. Amber oprichten was geen keuze, het was een kans die hij niet kon laten liggen.

Carlo van de Weijer (1966) is afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur aan de Technische Universiteit Eindhoven en cum laude gepromoveerd aan de TU in Graz. Hij heeft een brede ervaring in de automobielindustrie met o.a. leidinggevende functies bij Siemens en TomTom. Momenteel is hij managing director van het nieuw opgerichte Eindhoven AI System Institute EAISI aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij adviseert ministeries en industrieën over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de raad van commissarissen van verschillende hightech bedrijven en start-ups. Hij is een internationale spreker over exponentiële technologie en de toekomst van high-tech, onder andere als faculteitslid van de in Silicon Valley gevestigde Singularity University. Verder is hij wekelijks columnist in het toonaangevende Nederlandse financiële dagblad.


 

Locatie
Datum
13 apr. 2021
Tijd
15.30
Entree
Gratis
Georganiseerd door
The Gate
Ja, ik meld me aan!
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!