Het begrip 'gevoeligheid' bij metaaldetectie

Het begrip 'gevoeligheid' bij metaaldetectie

22 mrt. 2021

Er zijn zoveel factoren van belang dat gevoeligheid vaak het resultaat lijkt van de som van deze factoren, maar klopt dat wel?

Gevoeligheid is meer dan de kogeldiameter van een referentiekogel. Denk aan zeefdraadjes, boorkrullen of splinters. Deze lijken vaak groot, maar uiteindelijk is de gevoeligheid ervoor klein. Een gevoeligheidsverschil van 0,2-0,5 mm lijkt mogelijk niet veel. Dit heeft echter een grote impact op het vermogen van elk systeem om niet-ronde en onregelmatig gevormde verontreinigingen te detecteren.

Tijdens dit Live Webinar bespreekt Mettler Toledo deze factoren  om te zien of de keuze welke in het verleden of heden gemaakt is, de juiste is. Bij het kiezen van een metaaldetectiesysteem worden vaak de regelgevingen als uitgangspunt genomen, maar is dit wel de juiste aanpak?

Verschillende factoren beïnvloeden de gevoeligheid van een metaaldetector en het vermogen om verschillende soorten metaal te detecteren. Elk van deze factoren komt in dit Live Webinar uitgebreid aan de orde. Het is belangrijk om deze factoren goed te begrijpen, zodat je je metaaldetectieprogramma kunt optimaliseren.

Locatie
Datum
22 mrt. 2021
Tijd
14.30
Entree
Gratis na registratie
Georganiseerd door
Mettler Toledo
Ja, ik meld me aan!
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!