Light art festival GLOW Eindhoven naar HTCE

Light art festival GLOW Eindhoven naar HTCE

6 nov. 2021

Lichtkunstfestival GLOW Eindhoven keert terug naar High Tech Campus Eindhoven! Met als thema 'Moved by light', loopt het festival van zaterdag 6 november tot en met zaterdag 13 november. Twee spannende GLOW projecten zijn te zien op The Strip en de High Tech Campus vijver. Neem je familie, collega's en vrienden mee en geniet samen van GLOW 2021. Alle details over de projecten, openingstijden, eten & drinken en ondersteunende partners zijn te vinden in deze blog.

Project 1: De Watermuur
The Water Wall (aan het High Tech Campus meer) is een watershow met een eenvoudig en origineel ontwerp. De compositie bestaat uit 48 rechte waterstralen (jets) van twintig meter hoog, opgesteld in één rechte lijn, en een op bloemen geïnspireerd hart van de show met een centrale waterstraal van 30 meter hoog, omringd door vier bogen.

De choreografie op de hoogten van de jets maakt het mogelijk beelden op te roepen van zowel stedelijke als natuurlijke landschappen. De perfecte synchronisatie van de jets creëert een ritme dat visueel de structuur van de muziek weerspiegelt met bewegingen die nu eens traag en dan weer opzwepend zijn.

Project 2: De Led Lichtbuurt
The Led Light District is een 16 meter lange lichttunnel met 32.000 LED's, die te vinden is tegenover HTC 96 over de brug. Gecombineerd met geluidseffecten en de verbazingwekkende geanimeerde lichttunnel die wordt aangestuurd door software, leidt het je naar een gloednieuwe fantasiewereld.

Het Led Light District is een succesvol project (ondernemerslab) van TMC genaamd 3Beam, dat in 2017 van start is gegaan. 3Beam is een initiatief van een groep internationale ingenieurs die graag technologie en kunst combineren.

Met dank aan de ondersteunende High Tech Campus partners die deze projecten mogelijk hebben gemaakt: Signify, Philips, NXP, Yask Facility Management, TMC, Etteplan, Shimano, Nextview, Aon, Eurest Catering. 

Openingstijden en info
Data: 6 t/m 13 november
Tijd: 18.30 - 22.00 uur (de toegangshekken van de High Tech Campus sluiten om 21.30 uur voor nieuwe bezoekers)
Locatie: High Tech Campus Eindhoven. Bezoekers kunnen met de auto de Campus oprijden via de Dommelpoort (Professor Holstlaan). Parkeergarage P0 is open voor parkeren. Uitrijden met de auto via de 'Heidepoort' (Professor Holstlaan). Midden-ingang 'The Strip' is open voor mensen die te voet of met de fiets komen. Volg de borden voor fietsparkeren.

Coronamaatregelen: niet-Campusbewoners moeten een geldige QR-code tonen om het terrein op te komen.

Eten en drinken is verkrijgbaar op het plein bij The Strip. Restaurant The Mart - HTC 1 A - zal geopend zijn van zaterdag 6 november tot zaterdag 14 november van 18:00 - 21:30 uur. Er zal Glow wijn, warme chocolade melk, snacks & meer zijn!

 

Locatie
Extern
Datum
6 nov. 2021
Tijd
6 t/m 13 november van 18.30 - 22.00 uur
Entree
Kosteloos
Georganiseerd door
GLOW Eindhoven
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!