$113 miljoen voor SecurityMatters

$113 miljoen voor SecurityMatters

13 nov. 2018

EINDHOVEN - De Eindhovense netwerkbeveiliger SecurityMatters komt in handen van ForeScout Technologies. De Amerikaanse specialist in cyber-beveiliging betaalt 113 miljoen dollar voor het Eindhovense bedrijf dat nog geen tien jaar bestaat. (Tekst: Eindhovens Dagblad 12-11-2018)

ForeScout Technologies, marktleider op het gebied van beveiliging voor het internet der dingen, heeft het Eindhovense bedrijf SecurityMatters overgenomen. ForeScout dat meer dan negenhonderd medewerkers telt in tien landen waaronder Japan, Canada en China, versterkt met de overname zijn wereldwijde leiderspositie door de mogelijkheden en beveiligingstoepassingen van zijn cyberbeveiliging uit breiden.

SecurityMatters is wereldwijd bekend als netwerkbeveiliger op het vlak van operationele technologie (OT).  Eenvoudig gezegd is OT het gebruik van computers om de fysieke toestand van een systeem te bewaken of te wijzigen, zoals het regelsysteem van een energiecentrale of het besturingsnetwerk van een spoorwegsysteem
In 2016 werd meer dan vijf miljoen dollar in Security Matters gestoken door vier Europese investeringsgroepen, waaronder KPN Ventures. Security Matters gebruikte het geld om zijn internationale teams voor verkoop, marketing en ondersteuning uit te breiden. "Vrijwel elk bedrijf met OT moet zijn strategie rondom cyberbeveiliging heroverwegen", aldus Damiano Bolzoni, oprichter en directeur van SecurityMatters. 

Hacker

SecurityMatters werd in 2009 opgericht en telt meer dan tachtig medewerkers. Het bedrijf heeft een netwerkmonitoring-oplossing ontwikkeld onder merknaam SilentDefense. Hiermee kunnen organisaties hun infrastructuur weerbaar maken tegen cyberbedreigingen en operationele problemen opsporen om stilstand te voorkomen. SilentDefense wordt internationaal toegepast in sectoren als elektriciteitsbedrijven, olie- en gasindustrie, chemische en farmaceutische installaties en de drinkwatersector.

Oprichter Damiano Bolzoni begon als ethisch hacker en promoveerde aan de Universiteit Twente op cyberveiligheid. Daar ging het bedrijf oorspronkelijk van start. Omdat het in Twente moeilijk aan personeel kon komen, verhuisde SecurityMatters naar Eindhoven. Het bedrijf blijft na de overname in Eindhoven gevestigd onder de naam ForeScout Technologies.

SecurityMatters betreft een TWICE 'alumnus' en is gevestigd geweest in de formule Twinning op de TU/e van april 2014 tot november 2018.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!