16 maart Q&A Sessie Tom Selten - Carlo van de Weijer

16 maart Q&A Sessie Tom Selten - Carlo van de Weijer

15 mrt. 2021

Op dinsdag 16 maart in de namiddag vindt een Q&A Sessie plaats tussen Tom Selten (Lightyear) en Carlo van de Weijer (Tu/e) in de startup hub Alpha. De TU/e nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de online Q&A Sessie tussen Tom en Carlo. Dit interview is onderdeel van een breder EIT Urban Mobility accelerator programma, speciaal ontwikkeld voor vijf prijswinnende startups in het mobiliteitsdomein, ontwikkeld en uitgevoerd door STARTUP*EHV, incubator van de TU/e en onderdeel van The Gate. Dinsdag 16 maart van 15.30-16.30 uur zal het eerste gesprek zijn in een serie van vier.

 

Een kijkje achter de schermen van Lightyear

In een live interview, gemodereerd door Carlo van de Weijer, geeft Tom Selten ons een inkijkje in de manier waarop Lightyear is georganiseerd en hoe strategische allianties worden gemanaged. Onderwerpen die aan bod komen zijn staffing, HR-planning, beheersbaarheid, partnerselectie, relatiebeheer en inclusiviteit.
De deelnemers aan het programma zijn oprichters van mobility startups en zullen via een online kanaal aanwezig zijn. Zij zullen door onze live host/facilitator Rudy van Beurden gestimuleerd worden tot interactie. Gasten die het interview bijwonen via de livestream worden uitgenodigd om ook vragen te stellen door gebruik te maken van de chatfunctie.

Programma

 15.00 – 15.30  Online lobby is geopend  
 15.30 – 15.40  Welkom en introductie  Rudy van Beurden
 15.40 – 16.15  Interview  Tom Selten/Carlo van de Weijer
 16.15 – 16.25  Interactie met het publiek  Iedereen
 16.25 – 16.30  Afsluiten  Rudy van Beurden

 

Tom Selten

Tom Selten, studeerde in 2018 af aan de Technische Universiteit Eindhoven op de rol van studenten in Technology Transfer and Valorisation. Tijdens zijn studie was hij voorzitter van Solar Team Eindhoven en won samen met zijn team de Solar Challenge in 2015 met Stella Lux, de energie positieve gezinsauto.Dit enorme succes had een enorme impact en gaf een boost aan vele studententeams die in de slipstream volgden. Je zou kunnen zeggen dat het succes van zijn team uiteindelijk heeft geleid tot de oprichting van het bedrijf Lightyear. Maar voordat hij zijn diensten volledig aan dit bedrijf ging aanbieden, had hij eerst nog een missie te volbrengen aan de universiteit; het verbeteren van de omstandigheden voor studenten om te innoveren en nieuwe bedrijven te creëren. Tegenwoordig is Tom Business Development Lead en Strategic Partnership Manager bij Lightyear.  

Carlo van de Weijer

Carlo van de Weijer, (1966) is afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur aan de TU Eindhoven en cum laude gepromoveerd aan de TU in Graz. Hij heeft een brede ervaring in de automotive industrie met o.a. leidinggevende functies bij Siemens en TomTom. Momenteel is hij managing director van het nieuw opgerichte Eindhoven AI System Institute EAISI aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij adviseert ministeries en industrieën over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de raad van commissarissen van verschillende hightech bedrijven en start-ups. Hij is een internationale spreker over exponentiële technologie en de toekomst van high-tech, onder andere als faculteitslid van de in Silicon Valley gevestigde Singularity University. Verder is hij wekelijks columnist in het toonaangevende Nederlandse financiële dagblad.

Livestream 

De link voor de livestream is: https://youtu.be/NaqAFt9Hj1Q (of zie de button hiernaast).

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!