Onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen

Twice Eindhoven: A preferred place for tech companies

12 dec. 2017

Op de High Tech Campus en TU/e campus in Eindhoven biedt TWICE huisvesting aan circa 110 bedrijven: jonge, groeiende hightechbedrijven, spin-offs en pilot-offices van internationale bedrijven. TWICE voorziet deze bedrijven van ondersteuning, kantoorruimtes, hoogwaardige ICT-infrastructuur met serverruimten en uiterst moderne laboratoria.

Twice Eindhoven: A preferred place for tech companies

State-of-the-art laboratoria op inspirerende toplocaties

Laboratoria zijn vaak grootschalige complexen met weinig flexibiliteit. In de hightech sector bestaat bij jonge scale-up bedrijven juist heel veel behoefte aan kleinschalige laboratoria maar wel met een hoogwaardig karakter. Op deze behoefte speelt TWICE maximaal in met het aanbieden van laboratoriumruimte op de hightech hotspots van de Brainport regio. Jean-Paul van Oijen is manager bij TWICE: “Als je in de rest van Nederland moet zoeken naar kleinschalige, hoogwaardige, op maat ingerichte laboratoria waar je niet gebonden bent aan een lange huurtermijn, zul je heel goed moeten zoeken. Waarschijnlijk zul je het niet vinden. Wat wij bieden is echt uniek: hoogwaardige laboratoria, kleinschalig, modulair, schaalbaar en met flexibele huurovereenkomsten in een inspirerende omgeving.”

Jean-Paul van Oijen

De laboratoria van TWICE hebben een oppervlakte vanaf 25 m² en zijn geschikt voor onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden op elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en (bio)chemisch gebied. De laboratoria hebben voorzieningen als kracht- en noodstroom, perslucht, argon, koelwaternet, CO2, stikstof, demi-water, meervoudige afzuiging en vuilwaterafvoer. Naast de voorzieningen van TWICE kunnen bedrijven gebruik maken van de faciliteiten op de High Tech Campus en de TU/e campus, zoals het uitbesteden van onderzoek en het tijdelijk huren van een specifiek laboratorium met onderzoeksapparatuur.

Wij bieden hoogwaardige laboratoria, kleinschalig, modulair en met een flexibele huurovereenkomst in een inspirerende omgeving

Jean-Paul: “Sommige bedrijven werken met elektroden en willen graag een lab met antistatische vloeren en wanden. Anderen zoeken een steriele omgeving. Weer anderen bedrijven hebben laminaire luchtstroomkasten nodig of zuurkasten om met chemische producten te werken. TWICE is de partij die daarin voorziet. We adviseren, verbinden en denken mee. Zo zorgen we dat jonge, innovatieve bedrijven onderdeel worden van de hightech community.”

De laboratoria van TWICE zijn geschikt voor onderzoek op elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en (bio)chemisch gebied

“De formule van TWICE werkt”, legt Jean-Paul uit. “De gevestigde bedrijven zijn stuk voor stuk prachtige innovatieve bedrijven die hier de kans krijgen om te onderzoeken en te groeien. Voorbeelden? Tusti, dat in samenwerking met de TU/e een proces heeft ontwikkeld waardoor hoogwaardige kunststof frituurvetverpakkingen (HPDE) op een duurzame manier gescheiden en hergebruikt kunnen worden. AMS, een bedrijf dat microsensoren ontwikkelt. Mycronic, ontwikkelaar van machines voor het vervaardigen van printplaten (PCB’s). Etulipa, die innovatieve, slimme billboards ontwikkelt op basis van electrowetting techniek (digitale inkt). SCIL Nanoimprint, een bedrijf dat een machine ontwikkelt die op nanogrootte patronen maakt op substraten zoals silicium, saffier of glas. De sensortechnologie van Nexmosphere die de -nieuwe-generatie-winkel in een ‘next atmosphere’ mogelijk maakt. AM Systems, een samenwerking tussen TNO en de TU/e, dat in de Catalyst een instituut gaat vestigen waar de nieuwste ontwikkelingen gaan plaatsvinden op het gebied van 3D printing. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Alle bedrijven bevinden zich in onze inspirerende gebouwen tussen de meest bijzondere bedrijven die de toekomst vormgeven en producten ontwikkelen die over een paar jaar op de markt komen. Die sfeer, die energie voel je. Daar wil je als innovatief hightechbedrijf toch tussen zitten?

TWICE Eindhoven B.V. is een publiek-private samenwerking met als aandeelhouders: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Brainport Development, Gemeente Eindhoven, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en Technische Universiteit Eindhoven.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!