Bezoek Staatssecretaris Mona Keijzer

Bezoek Mona Keijzer

31 jan. 2018

Zeg je High Tech Campus, zeg je Philips, Holst Centre en The Strip. Maar je zegt ook gebouw βèta en Mµ. Een bezoek aan een van de locaties van TWICE kon dan ook niet ontbreken toen staatssecretaris Mona Keijzer op 19 januari jl. onder begeleiding van onder andere John Jorritsma (burgemeester Eindhoven) en Staf Depla (wethouder) de regio bezocht in het kader van de uitwerking van de Mainport status van Brainport Eindhoven. In dit regeerakkoord zijn de investeringen voor de aanpak van de arbeidsmarktkrapte en het regionale vestigingsklimaat opgenomen.

‘Mijn kinderen zijn ook zo geïnteresseerd in techniek, die zouden dit prachtig vinden!’

Aldus staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken tijdens een bezoek aan Brainport Eindhoven

Jean-Paul van Oijen, senior-manager bij TWICE heet de staatssecretaris van harte welkom: “De formule van TWICE werkt”, legt hij enthousiast uit. “Wij huisvesten en faciliteren jonge, innovatieve hightechbedrijven, spin-offs en pilot-offices van internationale bedrijven. Op deze manier krijgen ze de kans om in een bruisende omgeving te onderzoeken en te groeien en worden ze onderdeel van de hightech community in deze regio.”

Presentatie Etulipa aan Mona Keijzer

Onder de indruk

Als eerste luistert het gezelschap naar de presentatie van dr. Hans Feil, CEO van Etulipa dat sinds 2013 in gebouw Mµ zit. “Wie heeft weleens in het zonlicht op zijn iPad of mobieltje proberen te lezen?”, vraagt hij de bezoekers. “Dat is inderdaad niet gemakkelijk. De technologie die Etulipa gebruikt heet electrowetting display technologie en leent zich uitstekend voor toepassingen buiten omdat het licht reflecteert. Dat is de kern van wat wij bij Etulipa doen. Ogen zijn afgesteld op kijken naar reflecterend licht, niet op het kijken in een lichtbron. Met onze technologie hoef je bij het lezen niet meer te ‘vechten’ tegen zonlicht.”

Hans: “De toepassingsgebieden van electrowetting display technologie zijn groot. Onder andere omdat het zo energiezuinig is. De schermen van Etulipa kunnen gebruikt worden voor o.a. reclame, bewegwijzering of bij evenementen. We zijn vooral actief over de grens. Een strategische investeerder uit de VS heeft een demo van ons gezien en was zo onder de indruk dat hij samen met ons electronic Changeable Copy Boards op de markt wil brengen. Je ziet in de VS overal witte borden met zwarte verwisselbare letters. Binnenkort zullen de eerste borden vervangen worden door digitale Etulipa schermen. Ondertussen werken we verder om de schermen ook in full color te kunnen maken.

Gebruiksvriendelijk

Hierna volgt een bezoek aan ZENS opgericht door de broers Erik en Johan Plasmans. Geboren en getogen in Hapert waar ze hun bedrijf begonnen in de garage. In 2014 verhuisden ze naar gebouw Mμ. Hun ‘road to succes’ is treffend op de muur van hun kantoor geschilderd. Erik Plasmans: “We hadden in Hapert kunnen blijven zitten maar hier komen we helemaal tot ons recht tussen andere techbedrijven. We zijn dankbaar dat we hier ons werk kunnen doen. Als we gasten ontvangen zijn die altijd onder de indruk van deze locatie. ZENS richt zich op de ontwikkeling, productie en marketing van producten die niet alleen logisch zijn maar ook het leven gemakkelijk maken. Wij brengen een aantal draadloze oplaadoplossingen op basis van inductieladen op de markt.”

Erik legt zijn telefoon op tafel waarin een ingebouwd oplaadsysteem verwerkt zit. “Bij het horen van het woord smartphone denken mensen aan slim en handig. Maar die begrippen zijn niet van toepassing als het over opladers gaat”, verduidelijkt hij. “Dan blijft het rommelen met kabels en stekkers die niet altijd passen. Wij onderkennen dit probleem en bedenken draadloze toepassingen om telefoons op te laden op tafels van s ’wereld grootste kantoormeubelfabrikanten, zoals in Nederlands bijvoorbeeld Ahrend en Gispen, maar vind je de producten ook terug in aantrekkelijke en vele verschillende vormen bij bijvoorbeeld de KPN, T-Mobile en VODAFONE-winkels, maar ook bijvoorbeeld bij Amazon of Coolblue.

Geweldige dag

Met de inspirerende presentatie van ZENS komt een einde aan het bezoek van Mona Keijzer: “Ik heb een geweldige dag gehad die me nog lang zal bijblijven. Ik heb op verschillende plekken gezien op wat voor een indrukwekkende manier je de geschiedenis van een regio kunt verbinden met economische ontwikkelingen en een toekomst in combinatie met techniek. Hier gebeurt het!”

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!