De ontwikkelingen rondom zonnepanelen staan niet stil!

De ontwikkelingen rondom zonnepanelen staan niet stil!

8 nov. 2019

De ontwikkelingen rondom zonnepanelen staan niet stil! Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelt in een rapport van afgelopen maand dat er wereldwijd twee miljard zonnepanelen bij komen in vijf jaar. Maar hoe gaan al die zonnepanelen eruit zien? Gekleurd, geïntegreerd of in de bouwmaterialen zelf? 

Volgens het IEA groeit de totale productie van duurzame energie tot 2024 met 50 procent. De verwachting is dat zonnepanelen het grootste deel van deze groei voor hun rekening nemen. De prijs van zonnestroom is de afgelopen jaren immers razendsnel gedaald. Maar bij de gedachte aan zonnepanelen gaat nog niet ieders hart sneller kloppen. Over de hele wereld zijn ontwerpers en onderzoekers daarom bezig om zonnepanelen niet alleen nog efficiënter maar vooral ook aantrekkelijker te maken voor consumenten en bedrijven.

De ontwikkelingen rondom zonnepanelen staan niet stil!

Lelijke panelen zijn voor veel mensen een doorn in het oog, een reden om nog niet over te gaan tot aanschaf. Maar zonnepanelen bestaan al een tijd in andere vormen of kleuren. Bijvoorbeeld als dakpannen als integraal onderdeel van het dak, of gevelpanelen met verschillende kleuren en structuren. Lees er meer over op de website van Voordewereldvanmorgen om te zien hoe duurzame ondernemingen kunnen groeien voor leuke inspiratie!

Bron: https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/dit-zijn-de-zonnepanelen-van-de-toekomst

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!