Dutch Technology week met aandacht voor vitaliteit (31 mei - 5 juni 2021)

Dutch Technology week met aandacht voor vitaliteit (31 mei - 5 juni 2021)

28 mei 2021

Aankomende week (31 mei tot en met 5 juni) is de Dutch Technology Week (DTW), dit jaar wederom nog in een ander jasje dan we kennen: het programma vindt online plaats. De 10e editie van de DTW gaat maandag digitaal van start met  ‘Students on Stage’. Vanuit de High Tech Campus verzorgen studenten van het Summa College, Fontys Hogescholen en de TU/e deze kickoff.  Het volledige programma kan je online vinden, zie de button. Laat je inspireren en verwonderen aankomende week!

Een van de bijzondere onderdelen die we onder de aandacht willen brengen is de Live talkshow op woensdag 2 juni "Vitaliteit op de werkvloer’, waarin visies op de toekomst van ons werken en de rol van technologie daarin worden besproken. De kick-off van PowerFitting vindt plaats en je ziet live demo’s van innovatieve oplossingen met inzet van slimme technologieën, die nu al beschikbaar zijn. 

 

Fontys, imec, TNO, TU/e (FITT) en Eindhoven Engine werken - binnen een sterk regionaal ecosysteem - samen in de FITT en PowerFITTing programma’s, om hun uitgebreide kennis en ervaring te combineren tot concrete, innovatieve en doeltreffende oplossingen voor een vitale werkomgeving. Dit gaat na de zomer plaatsvinden in de nieuwe Workplace Vitality Hub op de High tech Campus (HTC 85). Nieuwe technologieën om de werkende mens, en zijn behoeften, écht centraal te zetten worden hierin onderzocht en ontwikkeld. Ons leven is de afgelopen decennia sneller veranderd dan ooit tevoren. Nieuwe technologieën hebben daarbij een grote rol gespeeld en hebben veelal een nadelige impact op onze vitaliteit: we worden fysiek steeds inactiever en zijn vaker onderhevig aan stress. Digitale technologieën als big data en kunstmatige intelligentie kunnen deze negatieve effect- en vergroten. Echter, deze technologieën hebben ook een groot potentieel om een vitale leefstijl op een gepersonaliseerde manier te ondersteunen.

Volg de live talkshow en neem deel aan de break-out sessies
In een live talkshow op woensdag 2 juni van 15.30 tot 17.00 uur met Katja Pahnke (managing director Eindhoven Engine), Sywert Brongersma (director Strategic Partnerships imec), Steven Vos (professor TU/e en Fontys Sporthogeschool) en Marieke van Beurden (program director Human Vitality & Technology TU/e) delen we visies op de toekomst van ons werken en de rol van technologie daarin, geven we de kick-off van PowerFitting en zie je live demo’s van innovatieve oplossingen met inzet van slimme technologieën, die nu al beschikbaar zijn.

Aanmelden voor de talkshow 
Je kunt je via deze link aanmelden voor dit event. 

Dit programma is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de FITT-partners (Fontys, imec, TNO, TU/e), de partners binnen de Workplace Vitality Hub (FITT samen met High Tech Campus en Twice) en het Eindhoven Engine programma PowerFITTing.

Bron: Pieter Cornelissen 

Geïnteresseerd in de Workplace Vitality-hub? Laat het ons weten, we informeren je graag over de mogelijkheden om deel te nemen of ervan te leren.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!