Korte maar krachtige presentaties

Korte maar krachtige presentaties

19 apr. 2018

Eerste editie Science Meets Business Club

11.000 studenten, ruim 300 professoren, 3000 medewerkers en minimaal 100 bedrijven, en dat allemaal op één universiteit. Met zo’n diversiteit aan mensen zou je verwachten dat er elke dag wel nieuwe initiatieven ontstaan. Maar dat kan beter. Met de Science Meets Business Club, waarvan 12 april de eerste editie was, biedt de TU/e in samenwerking met TWICE de helpende hand.

Business Clubs zijn een eeuwenoud fenomeen. Toch is zoiets op de TU/e nog nooit echt van de grond gekomen. En dat terwijl er veel potentie ligt. Om die reden sloegen TU/e en TWICE de handen ineen en organiseerde op12 april de eerste geslaagde Science Meets Business Club. Een dynamische avond met grote diversiteit aan sprekers die inspeelt op de behoefte van het campusterrein.

 

Interessante mix

De opzet van de avond was simpel: een uur lang inspiratie om daarna onder het genot van beer, brains en bitterballen de nodige connecties te maken. En inspiratie kwam er. Maar liefst 9 verschillende sprekers betraden het podium met als flitsende opening Maarten Steinbuch. De hoogleraar aan de TU/e, oprichter van diverse wetenschappelijke ondernemingen en techneut vertelt enthousiast over de excellente ontwikkelingen op de campus en in de regio. Daarbij komt zijn passie voor (zelfrijdende) auto’s uitgebreid aan bod.

Wanneer enkele presentaties later Ingmar Nieuweboer het podium betreed, zijn vrijwel alle facetten van de techniek gepasseerd. De beweeglijke Industrial Designstudent toont zijn hangende kantoor dat door velen eerder als speeltoestel zal worden gezien. ‘The office jungle’, zoals hij zijn creatie noemt, doet mee aan de TU/e Contest en is bedoeld om de aap weer in de mens naar boven te halen.

Voor herhaling vatbaar

De korte presentaties en dynamische manier van presenteren houden de avond luchtig. Vragen mogen niet gesteld worden, die komen tijdens de borrel. Op deze manier spoort de organisatie de toeschouwers op een slimme manier aan om met elkaar in gesprek te gaan. Het clubgevoel wordt dan ook zeker bereikt. De organisatie kijkt tevreden terug en is al begonnen met de organisatie van de volgende editie. Deze zal op een andere locatie zijn binnen de campus. Zo gaat de Science Meets Business Club de komende jaren het hele terrein over. Ondernemers, professoren, medewerkers en studenten die graag willen bijdragen aan de club kunnen dit melden bij organisator Loek Daemen via L.Daemen@tue.nl.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!