Etulipa's eerste full-colour Electro Wetting display is een feit!

Etulipa's eerste full-colour Electro Wetting display is een feit!

26 jan. 2021

Toewijding, uithoudingsvermogen en expertise in Electro Wetting. Dat zijn de ingrediënten die uiteindelijk hebben geresulteerd in Etulipa's eerste full colour paneel. De kleuren zijn verzadigd en helder en voldoen aan de hoge eisen die de markt vandaag stelt. Etulipa is gevestigd in hub Mµ op de High tech Campus.

Electro Wetting Display-technologie biedt veel mogelijkheden

Een echte innovatie, Electro Wetting Display-technologie is een soort e-paper-technologie. Etulipa patenteerde de technologie, die het speciaal voor buitengebruik ontwikkelde.

Netonafhankelijk
De pixels genereren geen licht - wat veel energie verbruikt - maar reflecteren, net als papier, zonlicht. Er zijn geen gloeilampen of LED's bij betrokken. Dat maakt een Electro Wetting Display zo ultralaag dat het volledig off-grid kan werken met alleen een zonnepaneel en een batterij. Dat is ideaal in omstandigheden waarin elektriciteit niet beschikbaar of duur is om aan te leggen. In grote steden zijn de bedrading, leidingen en nutsvoorzieningen onder stadsbeton bijvoorbeeld vergelijkbaar met die van spaghetti, waardoor het voor installateurs een uitdaging wordt om een ​​goede plek te vinden om te graven zonder andere diensten te verstoren.

Bij tijdelijke displays behoort het opladen van de batterijen of het vervangen van de displays tot het verleden.

Geen lichtvervuiling
Net als bij papier is verlichting meestal alleen 's avonds nodig; overdag is het omgevingslicht meestal voldoende om tekst te lezen en afbeeldingen te zien.

Een Electro Wetting Display zorgt voor vrijwel geen lichtvervuiling en is daarom niet storend, in tegenstelling tot de meer gangbare LED-displays. En als LED-displays niet zijn toegestaan, kan een EWD meestal een vergunning krijgen! Dit opent nieuwe mogelijkheden voor buitenreclame in woonwijken waar LED-displays verboden zijn.

Gestapeld als dakpannen

Een paneel bestaat uit 6 full colour tegels. Drie rijen van twee full colour tegels, waarin de rijen als dakpannen zijn gestapeld. Uiteindelijk zal een display worden opgebouwd uit verschillende panelen die zo zijn geconstrueerd dat de naden nauwelijks zichtbaar zijn.

De technologie

In de EWD-technologie van Etulipa worden de kleurendisplays gemaakt door drie lagen cellen boven elkaar te stapelen, met respectievelijk cyaan, magenta en geel. Elke laag heeft pixels die kunnen worden omgeschakeld naar een absorberende of een niet-absorberende toestand. Het hele oppervlak reflecteert de juiste component van het licht en dit resulteert in meer verzadigde kleuren en een beter contrast dan elke andere beschikbare e-paper kleurtechnologie.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!