Extra geld van kabinet voor startups TU/e

Extra geld van kabinet voor startups TU/e

25 mrt. 2021

In het Eindhovens Dagblad deze week lezen we dat het kabinet dit jaar in totaal 24 miljoen euro uit trekt om startups versneld en beter in de markt te zetten. De TU/e in Eindhoven krijgt daarvan een flink deel toebedeeld in fondsen voor startups in kunstmatige intelligentie en medische technologie.

Het gaat om drie samenwerkingen tussen innovatieve bedrijven, universiteiten, andere kennisinstellingen en (durf)investeerders op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), medische- en watertechnologie. Elk consortium krijgt 8 miljoen euro toebedeeld. 

TU/e wil samen met de drie Nederlandse TU’s en drie partner ziekenhuizen - UMC, Erasmus en Radboud, medische innovaties versnellen en beter ontwikkelen om deze toe te kunnen passen in de ziekenhuizen. Op het gebied van AI werkt het samen met de universiteit Amsterdam. Nijmegen en Utrecht. Het Eindhovense Lumolabs investeert. 

In 2019 maakte de overheid ook al 24 miljoen vrij voor startups in de zogeheten Thematische Technology Transfer-regeling (TTT). Dat werd onder meer geïnvesteerd in een bedrijf dat biologische medicijnen tegen trombose maakt.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!