Gezocht: Startups met innovatief idee op het gebied van mobiliteit

Gezocht: Startups met innovatief idee op het gebied van mobiliteit

11 mrt. 2021

Na vier succesvolle edities werd op 1 maart Mobility Lab 2021 gelanceerd. Startups met een innovatief idee op het gebied van mobiliteit kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Mobility Lab begeleidt de startups met vinden van hun eerste klant. Zo kunnen de startups hun innovatie testen in de praktijk en verkrijgen de bedrijven en/of overheden bij we ze testen nieuwe inzichten en oplossingen voor hun mobiliteitsuitdagingen.

Afbeelding van een raket

Startups

De aanmelding voor startups is vanaf maandag 1 maart geopend. Mobility Lab zoekt naar startups die iets kunnen betekenen op het gebied van onder andere smart mobility, duurzaamheid (CO2- en fijnstofreductie), infra (duurzaam gebruik van materialen) of logistiek (binnenvaart en op de weg) én die klaar zijn om te testen in de praktijk. Mobility Lab helpt hen met o.a. een vroege fase financiering van 25.000 euro en communicatie, marketing en PR. Aanmelden kan via: www.mobilitylab.nl/inschriijven-startup/.

Launching customers

Naast startups is Mobility Lab ook op zoek naar launching customers. Dit zijn partijen met een challenge op het gebied van mobiliteit, waar een innovatieve oplossing mogelijk een oplossing kan zijn. Samen met de startup gaan zij testen of ze de challenge kunnen oplossen. Allerlei soorten partijen kunnen meedoen als launching customer; overheden, werkgevers, maar ook stichtingen of het MKB. Wilt u mee doen? Neem dan contact op met yves@mobilitylab.nl

Over Mobility Lab

Mobility Lab is een initiatief van twee mobiliteitsprogramma’s: De Verkeersonderneming uit de regio Rotterdam en SmartwayZ.NL dat zich focust op Zuid-Nederland. Dit jaar sloot ook de Provincie Limburg aan. Mobility Lab is opgericht in 2017 en is actief in de regio’s Rotterdam, Den Haag en de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het programma begeleidt startups naar een eerste klant om hun innovaties op het gebied van mobiliteit te testen in de praktijk. Meer informatie vindt u op www.mobilitylab.nl.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Bron: Smartwayz.nl
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!