Het eerste Brabant startup boek is uit!

Het eerste Brabant startup boek is uit!

10 feb. 2021

De eerste editie van het Brabant Startup boek is gewijd aan de Brabant startup oprichters. Brabant is trots op al dat talent, dat - voor Brabant en daarbuiten - zo'n belangrijke rol speelt bij het creëren van broodnodige oplossingen. Dit boek hoopt ook anderen te inspireren. Wil je je aansluiten bij een startup? Op zoek naar goede ideeën? Of ben je als corporate of overheidsorganisatie op zoek naar nieuwe oplossingen? Dit boek kan je helpen bij het vinden van de juiste startups als eerste stap naar een vruchtbare samenwerking. Tof idee, neem zeker een kijkje! Enkele bekende namen vanuit de Twice community zie je voorbij komen.

Het boek geeft een mooie intro door Job Nijs. "Sinds een aantal opeenvolgende jaren hebben we een gestage gezien groei van het aantal mensen dat het lef had om hun dagbanen op te zeggen en hun dromen na te jagen om te creëren iets nieuws: iets dat er niet eerder was en dat waarde creëert voor klanten". 

In een steeds sneller veranderende wereld zorgen startups voor de snelheid en flexibiliteit die nodig is om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te vinden - van klimaatverandering aan een vergrijzende bevolking. Nieuwe opkomende technologieën
bieden mogelijkheden voor de introductie van nieuwe oplossingen en nieuwe bedrijfsmodellen. Startups worden niet tegengehouden door de organisatie processen ontworpen voor uitvoering. In plaats daarvan verkennen ze nieuwe mogelijkheden. Ze worden niet beperkt door reeds bestaande, verouderde ICT infrastructuur; ze coderen vanaf nul. Misschien wel het belangrijkste: ze zijn allemaal niet gebonden aan "dat zal niet werken in onze branche" of "wij" probeerden dat eerder 'ervaringscultuur en worden gedreven door een' can-do ' en "Ik zal je laten zien hoe" mentaliteit die ervoor in de plaats komt. Dit is waarom het zo is lonend om met en voor startups te werken.

Het boek toont veel startups in verschillende sectoren. Mooi om deze verhalen te lezen!

Inspiratie

De uitgevers hopen met dit boek anderen te inspireren: mogelijk vind je de juiste startups als eerste stap naar een vruchtbare samenwerking.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!