Het Sparckel effect in de werksfeer

Het Sparckel effect in de werksfeer

18 dec. 2020

Een grote Nederlandse organisatie onderzocht het effect van Sparckel licht op het energieniveau, herstelvermogen, alertheid, slaap, welzijn en visueel comfort van mensen. De uitkomsten leiden ertoe dat dit Nederlandse bedrijf de gezonde Sparckel verlichting op meerdere plaatsen gaat inzetten. Wat is de invloed van Sparckel verlichting op de mens?

Eind 2019 namen 44 Sparckel gebruikers gedurende zes weken deel aan dit onderzoek waarbij ze viermaal een online vragenlijst invulden: twee vragenlijsten in de standaard aanwezige verlichting van het kantoor en twee vragenlijsten in het biodynamische Sparckel licht. En de resultaten logen er niet om!

Slaapkwaliteit en beter humeur
In het onderzoek scoorden de deelnemers significant hoger op slaapkwaliteit en werkprestatie. De personen ervaarden minder slaperigheid en herstelbehoefte. Per saldo had men aan het einde van de werkdag meer energie; belangrijk voor de werk-privé balans. Ook gaven de deelnemers aan dat ze positiever gestemd zijn.

Visueel comfort
In het onderzoek werd ook gekeken naar 'visueel comfort'. Met name op het gebied van werken en lezen onder de Sparckel lamp, verdubbelde de tevredenheid. Maar liefst 70 procent wil gebruik blijven maken van de Sparckel verlichting, en meer dan de helft van de mensen het liefst de hele dag.

Daarom besloot de opdrachtgever om haar medewerkers langer van het Sparckel Effect te laten profiteren door de Sparckel’s uit te rollen op twee locaties. 

Interesse in het onderzoek?
Sparckel stuurt je het volledige onderzoek graag toe. Mail of bel ze op 0408516433 of vul het download formulier in.

Sparckel in jouw organisatie?
Wil je de effecten meten van Sparckel in jouw organisatie? Meld dan jouw organisatie aan voor het Sparckel onderzoekGedurende een langere periode onderzoeken we dan de effecten van de aanwezige verlichting en de Sparckel verlichting. 

Geschreven door
Corinne Moerman

marketing & communicatie

Corinne Moerman

Met Sparckel krijgen mensen driemaal zoveel licht verticaal op het oog. Een belangrijke eigenschap, omdat ons netvlies bolletjes bevat die in verbinding staan met onze biologische klok. Omdat het Sparckel licht blauwer van samenstelling is dan regulier licht, wordt Sparckel als meer activerend ervaren.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!