Ioniqa haalt 12 miljoen binnen!

Ioniqu haalt 12 miljoen binnen!

30 jan. 2019

Ioniqa, gevestigd in onze formule Catalyst, heeft een financieringsronde van €12 miljoen euro afgerond!  Met dit geld wordt op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen een fabriek gebouwd voor de upcycling van 10 kiloton PET plastic. Hiermee wordt eindeloos hergebruik van PET-plastic mogelijk. De financiering komt van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het National Groenfonds, The Coca-Cola Company en aandeelhouders van Ioniqa.

Video's

Tonnis Hooghoudt, Oprichter en CEO van Ioniqa: "Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in het naar de markt brengen van onze technologie om plastic duurzaam te maken. Na eerdere persberichten rond de sterke interesse van Unilever, The Coca-Cola Company en Indorama hebben we nu de financiering rond om daadwerkelijk de zuivere grondstoffen te gaan leveren voor voedselverpakkingen. We maken hiermee de planeet schoner door het plastic afval op de planeet op te ruimen en als grondstof duurzaam in te zetten." 

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK): "Ioniqa ontwikkelt een veelbelovende en baanbrekende innovatie om plastic afval te verminderen. Ik wil graag Nederlandse ondernemers helpen om dergelijke oplossingen voor wereldwijde uitdagingen tot een succes te maken. Ons gemeenschappelijke doel voor een duurzamere en circulaire economie leidt tot nieuwe kansen om als land wereldwijd concurrerend te blijven. Het ministerie van EZK ondersteunt daarom innovatieve bedrijven met kennis, financiering en samenwerkingsverbanden om te groeien met hun producten en diensten."  

Documenten downloads

Ioniqa is gevestigd in formule Catalyst op de TU/e Business Campus

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!