Lusoco wil Las Vegas energie zuinig maken

Lusoco wil Las Vegas energie zuinig maken

2 mrt. 2021

In MT/Sprout en op YouTube kunnen we lezen en horen over de ambitie van Lusoco: Las vegas energiezuinig maken. Lusoco is een van de winnaars van de Academic Startup Competition. Elke week komt één van de tien winnaars aan het woord in MT/Sprout. In deze aflevering: Jeroen ter Schiphorst van Lusoco, gevestigd in hub Catalyst op de TU/e campus.

De tien beste wetenschappelijke startups van Nederland leren deze maand groeien in Silicon Valley. Virtueel maken ze kennis met investeerders, mentoren en mogelijke partners. MT stelt ze één voor één aan je voor, met in deze aflevering Jeroen ter Schiphorst van Lusoco, dat glas heeft ontwikkelt dat overdag energie opwekt en ‘s avonds licht geeft, waardoor veel energie bespaard kan worden. Hij ziet grote kansen bij de casino’s van Las Vegas, die miljoenen per jaar uitgeven aan electriciteit.

Deze serie kwam tot stand in samenwerking met het consulaat-generaal in San Francisco, dat Nederlandse startups met het programma Holland in the Valley helpt bij hun sprong naar Silicon Valley. De winnaars van de Academic Startup Competition mogen zich een jaar lang ‘beste academische startup van Nederland noemen.

MT/Sprout publiceert wekelijk een video waarin één van de winnaars hun innovatieve businessmodel uitlegt. Via de button kan je de video bekijken.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Bron: MT/Sprout
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!