Magboox

Game changer MagBoox

16 aug. 2017

Een van de gevestigde bedrijven in Twinning is MagBoox. Een start-up die graag in het hart van de Brainportregio opereert, waar ze elke dag de energie voelen van innovatie. Het is een plek die oprichters Gokhan en Ramazan Colkusu inspireert om de de gebruikers van de MagBoox een nieuwe leeservaring te bieden: onbeperkt boeken en tijdschriften lezen via de App.

Volgens een marktonderzoek van Tecmark kijken we gemiddeld 221 keer per dag op onze smartphone, zo blijkt uit een onderzoek van 2000 deelnemers. Berichtjes, appjes, het banksaldo, het weer of een aflevering op Netflix. De smartphone is een onlosmakelijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Deze zomer voegt MagBoox hier een nieuwe functionaliteit aan toe: een onbeperkt lezen app. Een leesapp met een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften. Overal en wanneer je maar wilt een boek lezen of bladeren door een tijdschrift. Met MagBoox App heb je je eigen bieb en leestafel altijd op zak.

De liefde voor boeken is bij de broers Gokhan en Ramazan Colkusu ontstaan toen ze al tijdens hun studie begonnen te werken als boekhandelaren. Ramazan: “Wij zien in toenemende mate dat er in de film- en muziekindustrie een transformatie gaande is van bezit naar digitale toegang. Bij boeken is dit ook zo. MagBoox past in deze trend. We zijn er echter wel van overtuigd dat boeken en tijdschriften op papier altijd zullen blijven bestaan. In die zin zijn we geen concurrent op de traditionele boekenmarkt. Onze leesapp is een toevoeging. Wij zijn wel een concurrent op de markt van vrijetijdsbesteding die door een gebrek aan vrije tijd steeds verder onder druk is komen te staan. Er is zoveel te doen. Mensen moeten steeds bewuster keuzes maken. Die keuze proberen wij gemakkelijk te maken door gebruikersgemak en een aantrekkelijke prijs voor een abonnement.” 

"We hebben een feature ontwikkeld waarmee je digitale boeken sneller kunt lezen"

We blijven verbeteren
Gokhan: “Feitelijk is MagBoox een streamingdienst die toegang biedt tot content. In ons geval krijgen lezers voor euro 4.99 per maand toegang tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften. Abonnementen zijn door lezers met één klik binnen de app af te sluiten. Achter de schermen wordt er nog gewerkt aan functionaliteiten die het mogelijk maken om de app nog veel gerichter aan het relevante leesgedrag van de gebruiker te koppelen. Op de korte termijn zullen op basis van het klikgedrag continu updates volgen. En we blijven verbeteren: zo hebben we bijvoorbeeld een speciaal feature ontwikkeld waarmee je digitale boeken sneller kunt lezen.”

“Door onze lage prijsstelling proberen we ook het illegale downloaden aan te pakken. Met MagBoox introduceren we verder een model waarbij uitgevers van content niet langer per download, maar per gelezen pagina worden betaald. Wel zo eerlijk vinden we.”

Een missie waarmaken
Over een paar weken gaat MagBoox online. Ze hebben gekozen voor een soft launch omdat het qua titelaanbod beter kan. Gokhan: “We blijven in gesprek met de uitgevers voor meer content en zullen de app steeds verder blijven finetunen. Dat zien we als een continu proces. Spannend is het online gaan natuurlijk wel. Samen met het team van MagBoox hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan ons doel om de huidige en de nieuwe generatie lezers te vinden en te verbinden aan lezen. De tijd is gekomen om deze uitdaging waar te maken.”

MagBoox BV
Gebouw Twinning TU/e
Zaale 11
5612 AJ
EINDHOVEN
T: 040 239 0700
E: info@magboox.nl

 

Nieuws afbeelding

Twinning

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!