MRE subsidie optie: Regionale steun voor MKB bij digialisering

MRE subsidie optie: Regionale steun voor MKB bij digialisering

29 mrt. 2021

Wil jij je bedrijf klaar maken voor de digitale toekomst? MRE (Metropoolregio Eindhoven) helpt je graag met deze nieuwe adviesregeling Digitalisering MKB 2021! 

De ontwikkeling van digitalisering en dataficering van bedrijfsprocessen, -systemen en klantencontact zet razendsnel door. Toch geldt voor veel hardwerkende, succesvolle ondernemers dat er op dit gebied nog veel te winnen valt. Als je nog aan het begin van digitalisering en dataficering van één of meer processen in je bedrijf staat, dan heb je vast veel vragen: Waar moet je beginnen? Wat levert het op? Bij wie moet je zijn? Het vraagt een investering in tijd en geld om hiermee aan de slag te gaan. Misschien lastig, maar wel noodzakelijk om toekomstproof te worden. En mogelijk biedt het u kansen om nieuwe markten aan te boren, producten te ontwikkelen of meer omzet bij bestaande klanten te genereren. Deze nieuwe kansen om te ondernemen versterken je concurrentiepositie en maken een goede aansluiting bij (nieuwe) samenwerkingspartners mogelijk.

 

Nieuwe Adviesregeling Digitalisering MKB

Als steun in de rug in deze uitdagende tijden bieden de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven je een voucher aan van maximaal € 1.000. Hiermee kun je advies inwinnen voor je bedrijf op het gebied van dataficering en digitalisering bij een expert. Deze kan je inzicht geven in welke processen en handelingen je kunt digitaliseren, of en zoja hoe je je bedrijfsdata kunt inzetten voor ontwikkeling en wat daar voor nodig is. Belangrijkste voorwaarden zijn, dat je in deze regio gevestigd bent en zelf minimaal hetzelfde bedrag hierbij inlegt.

Op 1 april 2021 opent de Metropoolregio Eindhoven een Adviesregeling Digitalisering MKB. Deze regeling is onderdeel van de Corona Herstelaanpak Breed Economisch Vestigingsklimaat. De regeling heeft een tijdelijk karakter en kent een beperkt budget. Zodra het budgetplafond (vooralsnog € 150.000, maar mogelijk in een tweede fase nog te verhogen met nogmaals € 150.000) is bereikt, zal de regeling worden gesloten. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

De regeling voorziet in een éénmalige bijdrage van maximaal 50% in de kosten voor het inwinnen van digitaliseringsadvies voor kleinschalige MKB-bedrijven, met een absoluut maximum van € 1.000. De advisering moet zijn gericht op het bevorderen van digitalisering binnen MKB bedrijven.

WANNEER KOM IK IN AANMERKING?

De Adviesregeling Digitalisering MKB voorziet in subsidie op de kosten van een externe adviseur. Als voorwaarde geldt onder meer dat je ondernemer bent met minder dan 100 medewerkers, gevestigd in de regio Eindhoven en dat je een nieuwe activiteiten wilt ontwikkelen op het gebied van digitalisering. Hiervan is enkel sprake wanneer het project zich richt op één of meerdere van de onderstaande aandachtsgebieden:

  • Data Business: Advisering ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen of een vernieuwende doorontwikkeling van bestaande verdienmodellen gebaseerd op digitale data;
  • Data & IT competence: Advisering gericht op de (door)ontwikkeling van de kennis en kunde van ondernemers en medewerkers op het gebied van digitalisering en digitale data;
  • Data sharing: Advisering gericht op nieuwe mogelijkheden om data te delen tussen bedrijven en/of om de mogelijkheden van digitalisering met meerdere bedrijven te benutten;
  • Data Security: Advisering gericht op het beschermen van digitale data tegen ongeautoriseerde toegang, beschadiging en diefstal.

HOE VRAAG JE EEN FINANCIERING AAN?

Let op: op 1 april aanstaande wordt de aanvraagpagina opengesteld!

Voldoet het project aan de voorwaarden, stuur dan door middel van de aanvraagpagina je verzoek in, vergezeld van een nog niet getekende offerte voor het digitaliseringsadvies. Er wordt een voorlopig besluit op de aanvraag genomen met voorwaarden. Je voert het project uit en na afloop wordt na toetsing aan de voorwaarden het definitieve subsidiebedrag afgerekend.

Op 1 april vind je hier meer informatie over het aanvragen, zie de button hiernaast.

Inspiratie voor de start van digitalisering: Leer- werk programma digitale transformatie

Twee maal per jaar organiseert het Weconomics Certified Program (WCP) een (niet technisch) leerwerkprogramma bij de Twice locaties, dat zich richt op het organiseren van een duurzame, digitale en decentrale toekomst met de focus op transformationeel leiderschap, het transformeren van bedrijven naar netwerkorganisaties, digitale transformatie, moderne organisatiekunde en datatechnologie. Het richt zich op het ontwerpen en ontwikkelen van consortia/ecosystemen en de implementatie van de digitale lopende band.

Door middel van dit certified program, bereiden deelnemers zich in een half jaar tijd voor op de rol van ondernemer, trainer, consultant of bijvoorbeeld transformation lead. Het programma richt zich vooral op perspectiefverandering en de ontwerpkant van netwerkorganisaties en bestaat uit één dag per week onderwijs waar naast kennisoverdracht ook cases gedaan worden en kennis wordt uitgewisseld. Naast onderwijs voeren cursisten projecten uit voor organisaties of startups. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere blockchain, rijke data, datalogistiek, internet of things, artificial intelligence, robotica, data science en de digitale lopende band. Mocht je hierin geinteresseerd zijn, lees dan meer hierover via de button.

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!