Intrinsic-ID-krijg-lening

5 jun. 2019

Het chipbeveiligingsbedrijf wil verder groeien met de Europese lening van 11 miljoen euro. Topman Pim Tuyls van Intrinsic ID ondertekende vrijdag in Den Haag de leningovereenkomst. Het Eindhovense bedrijf krijgt het geld van de Europese Investeringsbank. De lening wordt gegarandeerd door het Europees Fonds voor strategische investeringen. Twice is natuurlijk enorm trots op deze ambitieuze huurder.

De lening van 11 miljoen euro wil het bedrijf gebruiken om zijn productengamma versneld uit te bouwen. Intrinsic ID is wereldmarktleider in de beveiliging van chips. Chipgiganten als Intel en NXP horen tot de klantenkring. Al meer dan 135 miljoen chips zijn van de oorspronkelijk door Philips ontwikkelde technologie voorzien. Ze zitten in chips voor bijvoorbeeld telefoons, tablets, betaalkaarten en communicatieapparatuur voor defensie.


Intrinsic ID groeide in de afgelopen 4 jaar van 20 naar zo’n 30 medewerkers, op het hoofdkantoor in Eindhoven, de vestiging in Sunnyvale in Californië en het verkoopkantoor in China. Eerder kreeg het bedrijf financiering van investeringsmaatschappijen Prime Ventures en Robert Bosch.

Intrinsic ID is gevestigd in formule Beta op de High Tech Campus

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!