Programma OP ZUID subsidie 2023 bekend!

Programma OP ZUID subsidie 2023 bekend!

13 apr. 2023

De provincie Noord-Brabant heeft het programma voor OPZuid in 2023 goedgekeurd. Hoewel het programma officieel volgende week pas gepubliceerd wordt, hebben de subsidiespecialisten van Hezelburcht de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Doel

Het doel van OPZuid is het versterken van het ecosysteem in Zuid-Nederland voor een slimmer en groener Europa, waarbij ingezet wordt op de transities EnergieKlimaatGrondstoffenLandbouw & Voeding en Gezondheid.

Openstellingen

Aanvragen kunnen ingediend worden tijdens de voorjaarsopenstelling (van 24 april t/m 26 mei) of de najaarsopenstelling (2 oktober t/m 17 november).

Budget

Het totale budget voor OPZuid in 2023 is €50,5 miljoen. De maximale subsidie per project is 35% tot een maximum van € 1 miljoen. 

Voorwaarden

  • Een aanvraag moet worden ingediend door ten minste twee partners. Mogelijke partners zijn bedrijven, kennisinstellingen, overheden, burgercoöperaties, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, campussen en valorisatieorganisaties;
  • Resultaten van het project moeten ten goede komen aan het mkb. Het mkb hoeft niet per se deel uit te maken van het consortium;
  • De innovatie kan zowel technologisch als sociaal zijn. In geval van technologische innovatie dient sprake te zijn van TRL 6-9.

Beoordeling

Opvallend is dat vorig jaar het budget voor OPZuid niet volledig benut is, omdat onvoldoende projecten de minimale score behaalden. 

Wilt u een kwalitatief sterke aanvraag indienen voor OPZuid? Schakel dan de expertise van Hezelburcht in. Neem voor vragen contact op met Sven Rouschop via s.rouschop@hezelburcht.com of 06 25 04 02 68. 

Geschreven door
Karla Wester

marketing, communicatie & events

Karla Wester
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!