Rabobank rapport Tech Trends 2021

Rabobank rapport Tech Trends 2021

15 feb. 2021

Het technologie trend rapport 2021 van de Rabobank is uit! Zij concluderen dat Tech waarde toevoegt, niet alleen in de poging om een ​​wereldwijde pandemie aan te pakken, maar ook ondermeer bij alle inspanningen om de privacy van mensen te beschermen en het bouwen van een duurzame toekomst. De magie zit 'm in de mix. In het bijzondere afgelopen jaar hebben we gezien wat er mogelijk is wanneer verschillende technologieën en toepassingen gecombineerd worden voor innovatie. Het blenden van verschillende technologieën zodat ze elkaar versterken is een ongelooflijk krachtig hulpmiddel gebleken om enkele van de 's werelds meest urgente uitdagingen aan te gaan. Hoe meer bedrijven loskomen van hun afzonderlijke eilanden, samenwerken en kennis delen, hoe groter hun impact kan zijn en hoe sneller ze innovatie vooruit kunnen helpen.
De motivatie voor de Rabobank om bij te dragen is dat zij zich willen verbinden en willen bijdragen aan het welzijn van mensen, de samenleving en de planeet in het hart van alle innovatie-initiatieven.

Met welke tech trends worden we geconfronteerd en wat is hun impact op de samenleving en de Rabobank? In deze editie van 2021 kijkt de Rabobank opnieuw naar technologie, maar dit keer door een sociale lens.

Wat zijn de trends op het gebied van gegevensprivacy en -beveiliging, vertrouwen in een open samenleving, duurzaamheid en technologie in opkomende markten zoals Afrika en Azië? Hoe wordt ons leven als wereldburgers, consumenten en internetgebruikers door deze onderwerpen beïnvloed? En welke rol moet technologie spelen? Wat verandert er als we nieuwe en bestaande technologieën combineren? Om deze vragen te beantwoorden, hebben ze collega's geïnterviewd in hun vakgebied. Het resultaat? Mooie verhalen, verhelderende inzichten en inspirerende voorbeelden.

Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt gaan, ga dan samen
Roel Steenbergen (Tech Lab, Strategy & Innovation Hub) legt uit: “We hebben experts geïnterviewd over hoe technologie op verschillende gebieden kan helpen. In deze gesprekken was er altijd een terugkerend onderwerp: om echt het verschil te maken, is er meer en betere samenwerking tussen partijen nodig. De wereld waarin we leven omvat veel verschillende ecosystemen, waardoor het erg complex is. Er is geen enkele individuele organisatie die alles kan overzien, dus we hebben samenwerking en vertrouwen nodig. Het goede nieuws is dat er steeds meer technologische mogelijkheden zijn om samenwerking te ondersteunen. In dit rapport laten we u een aantal mooie voorbeelden zien. Bewonder de technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden die ze bieden voor de toekomst. En ga daarna een gesprek aan, met elkaar of met ons. "

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!