Science Meets Business Club

Science Meets Business Club

4 apr. 2018

Een inspirerende ontmoeting met de buren

“Eigenlijk is het heel simpel,” legt Bert-Jan Woertman commercieel directeur TU/e uit. “Er zijn veel businessclubs maar deze is uniek. De Science Meets Business Club (SMBC) vormt de verbindende factor tussen de wetenschappers van de TU/e met 11.000 studenten, meer dan 300 professoren, 3000 medewerkers en de ruim 100 bedrijven die op de TU/e Campus zijn gevestigd. Stel je eens voor wat een potentie er vrijkomt als die twee werelden elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar inspireren? En het ligt voor de hand in een regio waar open innovatie en samenwerken in het DNA zit. Maar tussen droom en daad...  tot nu toe ontmoeten ze elkaar weinig. Ons initiatief gaat dat veranderen; de SMBC wordt hét platform waar de ‘toevallige’ ontmoeting tussen science en business georganiseerd gaat plaatsvinden.”  

Jean Paul van Oijen, management Twice Eindhoven. “Twice huisvest onder andere 40 bedrijven op de TU/e Campus”. Samen met Loek Daemen, project assistent TU/e en Bert-Jan Woertman is hij de bedenker van de SMBC. “Wat ons alle drie drijft is het enthousiasme en de passie om dit te organiseren en om partijen te verbinden. We geloven erin. Deze businessclub is een unique selling point voor de campus. Enerzijds om bedrijven te trekken anderzijds om zittende bedrijven meer groei- en slagingskans te geven. De SMBC wordt een plaats waar contacten kunnen worden gelegd die leiden tot samenwerkingen op het gebied van onderzoek, nieuwe ontwikkelingen of het creëren van nieuwe startups en spin offs. Het worden leuke bijeenkomsten waar je iets van opsteekt, waar professoren vertellen over wetenschappelijk onderzoek, studenten inspireren met hun laatste projecten en waar bedrijven laten zien waar ze mee bezig zijn, hoe techniek tot business leidt. Een prachtige gelegenheid om netwerken met elkaar te verbinden.”

We mogen best trots zijn op wat we hebben. Bloeiende bedrijven zijn vaak de uitkomst van een succesvolle universiteit. Dat mag gezien worden.

Place to be

Bert-Jan: “Op termijn willen we groeien naar 200 leden. En dan zou de SMBC wel eens dé place to be kunnen worden voor waardevolle ontmoetingen. We willen zes keer per jaar een informele, informatieve bijeenkomsten organiseren, steeds op een andere locatie. Bijvoorbeeld binnen een bedrijf of in een laboratorium. Dit is ook weer een mooie aanleiding voor een gesprek. Er zijn zoveel verschillende locaties op het terrein dat we de agenda de komende 10 jaar met gemak kunnen vullen.”

Trots

Loek: “We mogen best trots zijn op wat we hebben. Bloeiende bedrijven zijn vaak de uitkomst van een succesvolle universiteit. Dat mag gezien worden. Er zijn bedrijven die prijs na prijs winnen. Weten we dat op de TU/e? Over het algemeen zijn we niet voldoende bekend met elkaar, weten we niet wat we allemaal voor elkaar kunnen betekenen. Daar gaat de SMBC verandering in brengen. Als een bedrijf op stevige schouders kan steunen en gebruik kan maken van een efficiënt en slim ecosysteem met faciliteiten, dan wordt de kans op succes alleen maar groter. De aansluiting op dit stelsel willen wij met de nieuwe businessclub dichterbij brengen. En daar hebben we heel veel zin in!”

Meedoen is erbij horen!

Kom naar de kick-off van de eerste SMBC op 12 april aanstaande

17:00   Kick-off
17:05   Maarten Steinbuch Keynote
17:25   NextGen Tech & Talent
17: 35 High Tech Inquiry
17:45   Open Call &Wrap Up
17:50   Beer, Brains & Bitterballen

Locatie: Catalyst Building, De Lismortel 31, 5612 AR Eindhoven.

Tickets: Https://eventix.shop/vxrs3st3

 

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!