Security - Aandacht voor Backup

Security - Aandacht voor Backup

6 apr. 2021

Vorige week, op 31 maart was het Wereld Back-up Dag. Het in hub Twinning gevestigde ICT bedrijf Javelin herinnerde ons daar aan. Met de Wereld Back-up dag worden organisaties wereldwijd opgeroepen om een back-up te maken van hun gegevens. Want wat doe je als je slachtoffer wordt van een cyberaanval en je data van de server is verdwenen? Het heeft immers grote gevolgen voor de continuïteit van je organisatie als belangrijke data weg is. Vermijd deze onprettige situatie door regelmatig een back-up te maken van al je gegevens. Javelin geeft graag een gouden tip voor het maken van een goede back-up en vertelt ook graag meer over hun eigen online back-up dienst.

3-2-1 regel

Ruben van Leusden van Javelin geeft graag de gouden tip voor het maken van een back-up: pas de 3-2-1 regel toe. Concreet betekent dit dat je drie kopieën dient te maken van je data, op ten minste twee diverse opslagmedia, waarvan één kopie op een externe locatie bewaard wordt, zoals een cloud aanbieder. Door het volgen van deze basisregel verklein je de kans op het verliezen van gegevens aanzienlijk. Mocht er bijvoorbeeld een datalek of brand zijn bij een van de locaties, dan heb je nog altijd de andere back-ups achter de hand.

Online back-up dienst van Javelin ICT

Wil je er zeker van zijn dat al je gegevens op een veilige locatie opgeslagen worden? Dat kan bij Javelin ICT! Zij maken gebruik van Spearstream Online Back-up Manager. Met deze online back-up tool beschik je te allen tijde over een recente back-up. Daarnaast wordt al je data met behulp van een encryptie versleuteld, waardoor je er zeker van kunt zijn dat niemand anders toegang heeft tot je gegevens. Tevens heb je altijd controle over je online back-up. Doet zich de situatie voor dat je gegevens verloren bent? Dan kan je vanaf elke locatie met een internetverbinding een herstelproces starten om de meest recente back-up terug te plaatsen.

Vragen over de online back-up dienst van Javelin?

Heb je  vragen over de online back-up dienst van Javelin of wil je Spearstream Online Back-up zelf uitproberen? Neem dan gerust contact met Javelin op via contactformulier of bel naar 040 – 850 3000.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!