SHOP APOTHEKE EUROPE neemt MEDAPP over om uit te breiden in RX en medicatiemanagement in NL

SHOP APOTHEKE EUROPE neemt MEDAPP over om uit te breiden in RX en medicatiemanagement in NL

1 apr. 2021

In het persbericht van 30 maart jl. lezen we dat de uitbreiding van het portfolio met MedApp (gevestigd in hub Twinning, TU/e campus) in Nederland perfect past in de Europese groeistrategie van het bedrijf SHOP APOTHEKE EUROPE.

SHOP APOTHEKE EUROPE NV heeft MedApp Holding BV overgenomen inclusief MedApp Nederland BV en MedApp Apotheek BV

Opgericht als een start-up aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2016, is de technologiegedreven e-apotheek uitgegroeid tot een toonaangevende e-apotheek. -gezondheidsmedicatieplatform op de Nederlandse markt via de app MedApp.

Vanaf het allereerste begin is het de missie van MedApp geweest om patiënten met chronische ziekten te helpen hun leven elke dag gemakkelijker te maken. Daarom is de app-gebaseerde apotheekdienst ontwikkeld met een sterke gedragsfocus die voldoet aan de individuele behoeften van chronisch zieke patiënten.

Gebruikers kunnen slimme medicatie-waarschuwingen instellen, een overzicht van hun medicijnen krijgen en hun medicijnen gemakkelijk thuis laten bezorgen. Ze hebben ook toegang tot ziektegerelateerde informatie en media die de therapietrouw en het gemak van medicatie verbeteren.

Door MedApp over te nemen, versterkt SHOP APOTHEKE EUROPE, een van Europa's toonaangevende e-apotheken en actief in zeven landen, zijn activiteiten in zijn thuisland Nederland. Tegenwoordig is SHOP APOTHEKE EUROPE actief in Nederland via het merk FARMALINE dat schoonheidsproducten en producten voor persoonlijke verzorging aanbiedt. De overname van MedApp stelt SHOP APOTHEKE EUROPE in staat om verder uit te breiden naar het gebied van geneesmiddelen op recept (Rx) op de Nederlandse markt.

Jasper Eenhorst, CFO van SHOP APOTHEKE EUROPE: “Door de overname van MedApp breiden we onze huidige Rx-activiteiten uit naar Nederland. Ook al is de omzet- en winstbijdrage tegenwoordig relatief klein, deze transactie is voor ons van bijzonder belang. Het aanbieden van e-Rx en een niet aflatende focus op het verbeteren van het leven van onze patiënten door middel van medicatiebeheer zijn belangrijke pijlers van onze strategie om het klantgerichte platform voor e-apotheken van Europa te worden. ''

Pit Janssen, CEO en oprichter van MedApp: "De krachten bundelen met een van de grote Europese e-apotheken is een perfecte match, aangezien het ons de infrastructuur en knowhow biedt die nodig is om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren."

Edwin Hermkens, CTO en oprichter van MedApp: "Aangezien technologie en ondernemend denken in het DNA van beide bedrijven zitten, was het puur logisch om deel uit te maken van de SHOP APOTHEKE Group."

SHOP APOTHEKE EUROPE verwerft 100% van de aandelen van de oprichters van MedApp en investeerders, waaronder Health Innovation Fund III, die het potentieel van innovatieve medicatiebeheerdiensten al in een vroeg stadium zagen.

Zowel de oprichters als het huidige managementteam blijven aan boord om de groei van MedApp te blijven leiden en managen.

Over SHOP WINKEL APOTHEKE EUROPA

SHOP APOTHEKE EUROPE is een van Europa's toonaangevende en snelst groeiende online apotheken en is momenteel actief in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Nederland en Zwitserland.

Het hoofdkantoor is gevestigd in het Nederlandse logistieke centrum van Sevenum nabij Venlo met vestigingen in Keulen, Berlijn, München, Warschau, Milaan, Parijs en Tongeren. SHOP APOTHEKE EUROPE biedt haar klanten een breed assortiment van meer dan 100.000 originele producten tegen aantrekkelijke prijzen: OTC, beauty en persoonlijke verzorgingsproducten en geneesmiddelen op recept, aangevuld met hoogwaardige natuurlijke voedings- en gezondheidsproducten, koolhydraatarme producten en sportvoeding. Momenteel vertrouwen meer dan 6,3 miljoen actieve klanten op SHOP APOTHEKE EUROPE.

Aangezien veilig en betrouwbaar farmaceutisch advies topprioriteiten zijn bij SHOP APOTHEKE EUROPE, biedt de e-apotheek uitgebreide farmaceutische adviesdiensten.

Ter voorbereiding op de introductie van elektronische recepten in Duitsland in de zomer van 2021, zal het bedrijf de klantervaring verder verbeteren met focus op ziektespecifieke digitale medicatiebeheerservices na de overname van SMARTPATIENT in januari 2021. Dit is een belangrijk onderdeel van SHOP APOTHEKE EUROPE's strategie om zichzelf te transformeren van een pure online retailer naar een echt klantgericht e-apotheekplatform.

SHOP APOTHEKE EUROPE N.V. is sinds 21 september 2020 genoteerd op de MDAX-aandelenindex.

 

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!