Stichting Techniekpromotie (hub Alpha) tijdens FIRST LEGO League Benelux finale

Stichting Techniekpromotie (hub Alpha) tijdens FIRST LEGO League Benelux finale

21 apr. 2021

Kennis maken met techniek kan niet vroeg genoeg beginnen. Stichting Techniekpromotie, gevestigd in startup hub Alpha, heeft het ultieme doel van de landelijk opererende Stichting Techniekpromotie om ervoor te zorgen dat ieder kind vanaf groep 1 in aanraking kan komen met wetenschap & technologie zodat het zich optimaal kan ontwikkelen. Het kind vergroot daardoor zijn/haar wereldbeeld en heeft een beeld van de rol van wetenschap en techniek in zijn of haar leven. Dat beeld nemen ze dan vervolgens mee in de profiel- en uiteindelijk de opleidingskeuze.

Om dit te realiseren werkt De Stichting in een uitgebreid netwerk en bieden zij aansprekende techniekprogramma’s aan, zoals Eureka!Cup, FIRST LEGO League en OO Techniek. Op deze wijze draagt Stichting Techniekpromotie bij aan een toename van technisch opgeleide medewerkers en aan de Nederlandse kenniseconomie en een samenleving in transitie.

 

Afgelopen zaterdag maakte het NOS Jeugdjournaal een item tijdens de online FIRST LEGO League Benelux finale met team KMS Lego best van Katholieke Montessorischool Bussum (KMS). Trots vertelden zij over hun gemaakte robot. Ze hebben hiervoor leren programmeren. 

Stichting techniekpromotie is trots, omdat ze dit jaar weer de Benelux finale hebben kunnen organiseren. Compleet online deze keer dus een hele nieuwe online ervaring vanuit de studio van NFGD Audiovisual. 38 teams werden met elkaar verbonden, met experimenten van Mad Science Nederland en een uitdaging voor LEGO Masters 2020 winnaars Jan en Lola. 

#techniekpromotie #firstlegoleague #fll #beneluxfinale2021

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot
Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!