TU/e contest 2021

TU/e contest 2021

3 mei 2021

Al jaren wordt de TU/e Contest georganiseerd: een ondernemers- en innovatie competitie voor Bachelor en Master studenten van de TU/e. Community building en co-creatie met het bedrijfsleven staan hierbij centraal. Twice is dit jaar voor het eerst partner van de TU/e contest, en stelt een prijs beschikbaar aan een van de winnende startups.

Studenten van de TU/e worden gedurende hun studententijd voorbereid op het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Ze worden voorzien van een solide basis met betrekking tot interdisciplinaire vaardigheden, duurzaamheid en ondernemend denken. Cruciaal daarbij is de link met de praktijk en het koppelen van academische vaardigheden aan expertise uit het bedrijfsleven, de publieke sector en maatschappelijke organisaties. Door continu te schakelen met bedrijven en overheden in binnen- en buitenland is de TU/e in staat om samen met haar studenten hoogwaardige kennis te combineren om zo oplossingen voor de vragen van de toekomst te ontwerpen.

Doel contest
De twee hoofddoelen van de contest zijn talentontwikkeling en het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. Interactie tussen studenten en het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in het bereiken van deze doelen. Tijdens de contest werken studenten intensief samen met coaches uit private, publieke, maatschappelijke en academische sectoren om hun ideeën te ontwikkelen tot realistische en goed onderbouwde concepten. De TU/e Contest laat studenten nóg beter nadenken over hun interesses en passies,waarbij ze gedurende het traject worden gelinkt aan bedrijven en organisaties die opereren in dit interessegebied.

Mogelijkheden voor partners
De competitie biedt partners een unieke mogelijkheid om de meest ambitieuze, creatieve en ondernemende studenten van de TU/e te leren kennen. Daarnaast is dit ook een mooie kans om innovatieve technologieën en oplossingen te scouten. De contest wordt ondersteund door een online, interactief en gebruiksvriendelijk platform dat direct contact en samenwerking tussen deelnemende studenten en partners mogelijk maakt. Twice maakt graag kennis met nieuwe startups en ondersteunt als mogelijk. Hiervoor stelt Twice een prijs ter beschikking.

Tijdlijn
De competitie duurt 6 maanden (januari 2021- juli 2021) en is opgebouwd uit een aantal fases. Gedurende het gehele traject worden er on- en offline tools aangeboden aan studenten en partners om elkaar te leren kennen, te interacteren en samen te werken aan de uitwerking van de ideeën. De hoogtepunten vande competitie zijn:
• Het Kick Off Event (kennismaking partners en deelnemende studenten)
• Het Speed Date Event (100+ speeddates tussen teams en coaches van partners)
• Grand Finale (presentatie finalisten voor vakjury, netwerk- en innovatiemarkt)
• Natrajecten (innovatieve teams en partners worden aan elkaar gekoppeld om de  innovaties verder door te ontwikkelen)

Wie organiseert de TU/e Contest?
De TU/e Contest is een format van Soapbox en wordt in samenwerking met de TU/e opgezet en uitgevoerd. Soapbox is een marketing en evenementenbureau met een focus opjongeren (12-28 jaar). Soapbox werkt sinds2015 samen met de TU/e aan dit grootschalige contest format en is naar aanleiding van het succes in Eindhoven ook de samenwerking met University of Twente, Wageningen University & Research en TU Delft aangegaan. Op de 4 TU’s worden in 2021 wederom competities volgens dit contest format georganiseerd.

Prijzen 2021

Afgezien van alle leuke en waardevolle evenementen die ze organiseren zijn er ook mooie prijzen te winnen:

Categorieprijs: per categorie is er een winnend team dat € 5000 ontvangt.

Publieksprijs: het publiek kan stemmen op hun favoriete team onder alle finalisten, zij ontvangen € 1500.

Impact Award: Steunfonds Duurzaamheid keert € 5000 uit aan het meest duurzame team.

Talent Award: Twice Eindhoven kent een financiele vergoeding toe van  € 1000, en voorziet werkplekken voor twee personen, gedurende 6 maanden in startup hub Alpha.

ASML Makers Award: ASML zal hun favoriete team coachen en ondersteunen met € 2500

Nederlandse 4TU Impact Challenge Wildcard: het winnende team van deze Wildcard doet mee aan 4TU Impact Challenge - Nationale finale Dus ... dat is veel om naar uit te kijken!

Heel benieuwd wie we gaan zien schitteren op het grote podium tijdens de finale op 15 juni! Veel succes aan alle teams!

Sinds 2015

Onder de naam TU/e Contest heeft in 2015 de eerste editie plaatsgevonden. Deze editie was meteen een groot succes. Tijdens de editie van 2020 kwamen we, door de Covid-19 crisis, voor grote uitdagingen te staan en werden we uitgedaagd om creatief te denken. Ondanks dat de meeste events niet live konden plaatsvinden was ook deze editie zeer geslaagd en de kwantiteit en kwaliteit van de hybride events en teams zelfs hoger dan in de voorgaande jaren.

De contest is een ondernemers- en innovatie competitie voor Bachelor en Master studenten van de TU/e. Het wordt als middel door de TU/e ingezet om academische instituten en studenten, overheidsinstellingen en bedrijven en organisaties bij elkaar te brengen in een community waarin innovatie en co-creatie centraal staan. Zij stimuleren studenten van de TU/e om hun creatieve ideeën en projecten te pitchen en verder uit te werken tot een realiseerbaar concept. Community building en co-creatie met het bedrijfsleven staan hierbij centraal en zijn van grote toegevoegde waarde voor zowel studenten van de TU/e als bedrijven en organisaties die tot het partnernetwerk van de TU/e Contest behoren.

Geschreven door
Saskia van de Schoot

directeur new business

Saskia van de Schoot

Eindhoven University of Technology (TU/e) is een van de grootste en oudste technische universiteiten van Nederland. Ze is toonaangevend en neemt internationaal een leidende positie in op uiteenlopende gebieden als bouwkunde, chemical engineering, data science, AI, computer science, sustainable innovation, technische natuurkunde en biomedische technologie. Aan de TU/e wordt zoals we weten een breed spectrum van technisch talent klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Als internationaal leidende universiteit is de TU/e bepalend voor de innovatiekracht van Nederland. 

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!