Tu/e en Techsector slaan handen ineen voor AI!

Tu/e en Techsector slaan handen ineen voor AI!

5 nov. 2019

Deze week verscheen het nieuws dat de TU/e het bedrijfsleven in een vroeg stadium wil betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI). Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt de ruggengraat van onze economie, maar plukt nog nauwelijks de vruchten van Kunstmatige Intelligentie (AI). Om elkaar te helpen slaan EAISI, het nieuwe AI-instituut van de TU/e, en de FME, de vereniging van ondernemers in de techindustrie, nu de handen ineen. Vorige week dinsdag werd tijdens het AI in Engineering Symposium aan de TU/e een overeenkomst getekend om toegepast AI-onderzoek toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf.

Tu/e en Techsector slaan handen ineen voor AI!

Door het samenwerkingsakkoord verwachten beide partijen dat de drempel voor MKB’ers om samen te werken met een kennisinstelling lager wordt. Dit kan bijvoorbeeld in speciale labs, waar bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan de oplossing van een concreet probleem. Ook wil de TU/e de kennis die wordt ontwikkeld bij EAISI beter ontsluiten voor ondernemers, zodat die meteen kunnen worden toegepast in de praktijk. Bij de FME zijn 2200 bedrijven en 45 brancheorganisaties aangesloten. De brancheorganisatie ziet de samenwerking met de TU/e als een logische stap. “De Technische Universiteit Eindhoven is voor ons een heel interessante partij, want het AI-onderzoek hier draait specifiek om AI in Engineering. Ons doel is om het gedegen onderzoek dat hier plaatsvindt, toepasbaar te maken voor de bedrijven die we vertegenwoordigen”.

We staan aan de vooravond van een nieuwe AI-revolutie, waarin kunstmatige intelligentie een sleutelrol zal spelen in de industrie. Denk aan toepassingen in slimme mobiliteit, distributie en logistiek, en het beheer en preventief onderhoud van complexe systemen, zoals olieplatforms en windmolens. Op 12 november a.s. organiseert de TU/e de jaarlijkse Data Science Summit, met interessante sprekers uit de wereld van wetenschap en industrie, en een panel over Responsible Data Science. Wil jij samenwerken met de TU/e op het gebied van AI? Neem dan contact op met EAISI of het High Tech Systems Center. Of wil je je vestigen op een hotspot om te werken aan nieuwe ontwikkelingen op het vlak van AI? Check dan de mogelijkheden van Twice in gebouw Twinning op het Tu/e terrein. Hier vind je mooie schaalbare kantoorruimtes met hoogwaardige ICT voorzieningen om je volledig te ontzorgen, zodat jij je kan focussen op AI ontwikkeling! 

Bron: Tue.nl

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Wil jij ook een maand gebruik maken van onze nieuwe showkantoor? Klik dan hier!