Mycronic

Mycronic

15 aug. 2017

Value, that's what we sell!

Mycronic

Paul Rooimans is CEO van Mycronic operatie in Benelux, Italy, Spanje, UK, en Rusland. Mycronic verhuisde medio 2015 naar gebouw Mμ op de High Tech Campus. Hier is, naast een sfeervolle kantoorruimte, voldoende ruimte voor een eigen trainingslokaal en een volledig uitgerust, professioneel experience-center waar bedrijfs- en productieprocessen worden gesimuleerd. 'We've stopped selling just machines. Value, that's what we sell!', zo staat geschreven in het bedrijfsmagazine MYNews.

Paul: "Een jaar geleden hebben we aangekondigd dat we niet langer louter SMT-machines willen verkopen. We willen méér betekenen voor onze klanten. Hoe? We creëren waarde door te adviseren over hun productieprocessen en de complete organisatie in de fabriek. Hoe kunnen ze dit proces met de inzet van onze expertise, ervaring, software en machines verbeteren? Wij maken de bedrijfsvoering van klanten in de 'electronica assemblage industrie', gezonder zodat ze meer winst kunnen genereren. Daarmee maken we het verschil met concurrenten. Iedereen kan namelijk machines verkopen. Wij doen meer, we zijn zowel business-consultant als strategisch partner. Wij zorgen ervoor dat onze klanten de concurrentie met lage lonen landen aankunnen."

Optimalisatie productieproces
"De reden waarom wij voor de High Tech Campus hebben gekozen, is de High Tech omgeving en ook de initiatieven zoals smart Industry. Dit experience-center is nieuw", verduidelijkt Paul terwijl hij door de ruimte loopt. Ons concept wordt nu wereldwijd binnen Mycronic uitgerold. "Veel klanten kopen machines op basis van capaciteit terwijl het inzicht ontbreekt wat diezelfde machines kunnen produceren onder sterk wisselende omstandigheden. Veranderingen op het vlak van logistiek, werkvoorbereiding of bijvoorbeeld een onverwachte order of last minute revisie van een product."

Paul Rooijmans

Paul Rooijmans

Wij zijn zowel business-consultant als strategisch partner

"Wij doen altijd een vooronderzoek, een 360° Industry Benchmark (audit) in de fabriek van onze potentiele klant", vervolgt Paul. "Daarmee krijgen we inzicht in de efficiency van de bedrijfsprocessen. We lopen een dag mee met de directie en medewerkers op de werkvloeren de volgende dag geven we de feedback. Vervolgens adviseren we hoe hun productiviteit kan verbeteren, kan groeien. Met onze kennis en expertise implementeren wij op maat de software en de machines. Passend bij de wensen, de situatie en behoeften van die éne klant. In dit experience-center maken we dat inzichtelijk. Het uiteindelijke doel is dat onze SMT assemblage lijnen meer renderen, meer produceren. Daarbij kijken we uiteraard niet alleen naar vandaag maar ook naar de situatie over drie jaar."

MBO/HBO elektronica-studenten zijn meer dan welkom voor een kennismaking

Trainen
Paul laat het trainingslokaal zien. "We ontvangen hier 200 cursisten per jaar. Dat kunnen operators zijn, werkvoorbereiders, logistiek medewerkers.  We hebben een open trainingsprogramma. Ook MBO/HBO elektronica-studenten zijn meer dan welkom, want operators van dit soort machines en software zijn moeilijk te vinden en we hebben ze ook in de toekomst keihard nodig. Hier kunnen ze zien en ervaren wat het vak inhoudt. Decanen kunnen te allen tijd contact met ons opnemen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen."

Mycronic
Gebouw Mu
High Tech Campus 10
5656 AE Eindhoven
The Netherlands
E: info@mycronic.com
T:  +31(0) 402 62 06 67
I:  www.mycronic.com

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!