Xeltis haalt financiering binnen voor proefprogramma’s

Xeltis haalt financiering binnen voor proefprogramma’s

17 sep. 2019

XELTIS HAALT FINANCIERING BINNEN VOOR PROEFPROGAMMA'S

Het Zwitsers-Nederlandse bedrijf Xeltis heeft zijn financieringsdoelstelling behaald. Dankzij de € 10,5 miljoen euro die het medische bedrijf ophaalde, kan er een nieuwe reeks klinische tests worden gehouden om op grotere schaal kunstmatige hartkleppen toe te passen.

Hartkleppen van polymeer
Xeltis, gevestigd in Catalyst op de High Tech Campus, ontwikkelt hartkleppen en vaten op basis van polymeren. Om een volgende ronde klinische proeven te kunnen doen, was een nieuwe financieringsronde nodig. Inmiddels hebben de bestaande private en institutionele investeerders de benodigde financiering voor hun rekening genomen. 

Blij met steun
CEO Eliane Schutte. “We gebruiken de positieve resultaten uit eerdere lopende klinische proeven nu om de ontwikkeling van herstel van het natuurlijk cardiovasculair stelsel naar een volgende fase te tillen.”

CEO Xeltis: "We zijn heel blij met de blijvende steun voor Xeltis van onze bestaande investeerders."

 

5 jaar geleden gestart
Xeltis timmert flink aan de weg. De positieve resultaten uit preklinische tests waarbij kunstvaten met een kleine diameter werden geplaatst, zijn inmiddels gedeeld op internationale congressen. De kunstkleppen werden 5 jaar geleden voor het eerst toegepast. Inmiddels zijn er wereldwijd 28 mensen, onder wie kinderen, met kunstkleppen. Er lopen in Europa, Azië en de VS klinische tests om deze breder te kunnen toepassen. 
 

Gerelateerd nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en events op HTCE en TU/e Campus? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Op zoek naar kantoorruimte? Klik hier voor ons aanbod in ALPHA!