Vacature directeur/bestuurder New Business

Berg & Partners begeleidt de sollicitatieprocedure. Indien je interesse is gewekt verzoeken we je vóór 7 januari je kandidatuur kenbaar te maken door je curriculum en motivatie te sturen naar: mvanbergen@bergenpartners.nl, o.v.v. sollicitatie Twice. Een assessment kan onderdeel uit maken van de procedure. Voor meer informatie over de context of inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Marcel van Bergen +31(0)6 22 79 00 81.

 

 

Twice Eindhoven BV biedt professionele bedrijfshuisvesting met hoogwaardige infrastructurele voorzieningen om de groei- en slagingskans van kleinschalige bedrijven te vergroten. Op dit moment zijn er zo’n 110 innovatieve bedrijven gevestigd in vier  gebouwen. De huisvestingsformules Twinning en Catalyst zijn gevestigd op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven en Bèta en Mµ op de High Tech Campus Eindhoven. De formules  zijn thematisch, dat wil zeggen dat in elk bedrijvencentrum bedrijven gevestigd zijn die passen bij een bepaald thema, bijvoorbeeld R&D, ICT en chemie.

De statutaire missie van Twice Eindhoven BV luidt als volgt:

Het stimuleren van de ontwikkeling van jonge innovatieve technologie-ondernemingen door het bieden van infrastructurele voorzieningen die (nog) niet op commerciële gronden toegankelijk zijn voor deze ondernemingen. Het leggen van verbindingen naar het regionaal netwerk voor investeerders en adviseurs. Dit heeft tot doel de sociaaleconomische structuur in de regio Eindhoven en omgeving te bevorderen.

Naast hoogwaardige huisvesting met kleinschalige kantoorruimten en op divers niveau ingerichte laboratoria wordt ook een aantal voorzieningen, zoals receptie met telefooncentrale, secretariaatsservice en gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, aangeboden die bijdragen aan de efficiënte bedrijfsvoering en een professioneel imago van deze bedrijven. De in de centra gevestigde ondernemers kunnen begeleiding en advies krijgen van deskundige bedrijfsadviseurs; bovendien hebben zij baat bij het netwerk dat de ondernemers gezamenlijk vormen. Twice Eindhoven BV heeft de ambitie haar diensten in de nabije toekomst verder uit te bouwen. Om de toekomstige groei in goede banen te kunnen leiden zijn wij op zoek naar een ambitieuze directeur/bestuurder New Business Twice Eindhoven.

De functie

Als directeur new business ben je inhoudelijk, strategisch en zakelijk eindverantwoordelijk voor acquisitie, accountmanagement, communicatie & marketing en het implementeren van nieuwe projecten voor de vennootschap. Je stelt samen met de directeur operationele beheersing de strategische roadmap en jaarplannen op, legt deze ter toetsing voor aan de Raad van Commissarissen en implementeert deze na akkoordbevinding. Je bent mede verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van de strategie en het doorvertalen van dit beleid in plannen, middelen, processen, projecten en personele inzet.

Je ontwikkelt nieuwe formules, passend binnen de statutaire missie, op basis van gedegen kennis van de behoefte van innovatieve ondernemingen. Voldoende rendement op korte maar zeker ook op lange termijn evenals financiële onafhankelijkheid zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden. Je geeft direct leiding aan enkele medewerkers en aan externe projectuitvoerders. Je bent zelf deels accountmanager voor gevestigde bedrijven en contactpersoon voor potentiële huurders en zorgt voor een optimale bezettingsgraad binnen de bedrijvencentra.

Je hebt of bouwt aan een relevant netwerk in de omgeving van de bedrijvencentra, dus niet alleen met klanten en leveranciers, maar ook met overheden, relevante ondernemingen evenals onderzoeks- en opleidingscentra en universiteiten.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Commissarissen.

Het profiel

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/academisch niveau en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je hebt een klantgerichte focus, bent financieel goed onderlegd, en bent geïnteresseerd in nieuwe technologie.
 • Je hebt ruime inhoudelijke ervaring op het gebied van commercie en marketing in een bij voorkeur dienstverlenende omgeving.
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar verantwoordelijkheid gedragen voor een kleine tot middelgrote organisatie in een bij voorkeur dienstverlenende (technische) omgeving.
 • Je bent een netwerker, investeert in het ecosysteem rond de bedrijvencentra en relevante netwerken van adviseurs en investeerders.
 • Je bent ambitieus, gaat voor beheersbare groei, oog voor kwaliteit en continuïteit.
 • Je bent van nature een teamspeler, besluitvaardig, scherp in analyses, houdt overzicht en stelt prioriteiten en bent helder en concreet in communicatie.
 • Ervaring in zowel publieke als private organisaties is een sterke pré.

Het aanbod

 • Een eindverantwoordelijke rol (gezamenlijk met de directeur organisatorische beheersing) bij een financieel gezonde organisatie met een sterke reputatie, toonaangevend in haar sector.
 • Ruimte voor ondernemerschap met de uitdaging om de organisatie te blijven ontwikkelen.
 • Collega’s met een sterke binding met het bedrijf en de klanten, no-nonsense cultuur.

 

Je sollicitatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.